הקוצרים ברינה – מה זה "קציר מס"? ואיך זה עוזר למי שמשקיע בביטקוין ובקריפטו

שתף

End-of-year-tax-savings-1.webp

תוכן עניינים

במאמר זה נדבר על tax harvesting - "קציר מס". זוהי למעשה שיטה בה המשקיעים מייצרים לעצמם "מגן מס", שמקטין את חבות מס רווח ההון שצריך לשלם לרשות המיסים, ומנצלים את מגן המס על מנת לתזמן את מועד תשלום המיסים ולהגדיל את ההון הפנוי להשקעה.

בפוסט הזה נדבר על tax harvesting – "קציר מס", ואיך התנהלות נכונה בהשקעה במטבעות הדיגיטליים, מאפשרת לנצל את מנגנון המס על מנת לחסוך כסף, כמובן באופן חוקי.

רשות המיסים הישראלית הכירה במטבעות דיגיטליים כנכס ומחייבת את המשקיעים בהם בתשלום מס רווחי הון – 25% מס על הרווח שנוצר מהפעילות בהם. למעשה, רשות המיסים היא שותפה של המשקיעים במטבעות הדיגיטליים, אבל כמו שהיא שותפה ברווחים, היא גם שותפה בהפסדים – ואת זה, המשקיעים יכולים לנצל לטובתם.

בפוסט הזה נדבר על tax harvesting – "קציר מס". זוהי למעשה שיטה בה המשקיעים מייצרים לעצמם "מגן מס", שמקטין את חבות מס רווח ההון שצריך לשלם לרשות המיסים, ומנצלים את מגן המס על מנת לתזמן את מועד תשלום המיסים ולהגדיל את ההון הפנוי להשקעה.

בפעילות במטבעות דיגיטליים, מגן מס נוצר בעקבות הפסד בהשקעה. ההפסד מקטין את הרווחים לצורכי מס, ובעצם חוסך חלק מתשלום המס לרשות המיסים, כאשר במקרים קיצוניים הפסד גבוה יכול להוביל להחזר כסף מרשות המיסים, או ליצור הפסד שיהיה ניתן לקזז אותו אל מול רווחים אחרים, לדוגמא מול רווח מפעילות בניירות ערך. חשוב לציין בהקשר זה, שתכנון מס הוא דבר לגיטימי, וזכותו של כל אדם שומר חוק לבצע תכנון מס, בהתאם לתנאים שנקבעו על ידי הרשות לתכנון מס לגיטימי.

אז איך מייצרים מגן מס?

לפי רשות המיסים, כל מכירה (ובעגה המקצועית – מימוש) של מטבע דיגיטלי מייצרת אירוע מס – שבעקבותיו קיימת חובה לשלם מס על הרווח שנוצר בעת המימוש. גם מעבר בין סוגי מטבעות דיגיטליים שונים – כלומר רכישה של מטבע דיגיטלי אחד כאשר התשלום נעשה במטבע דיגיטילי אחר – נחשבת לאירוע מס. כך למשל, אם קניתם איתר עם ביטקוין, לפי רשות המיסים זה כאילו שמכרתם ביטקוין וקניתם איתר עם הכסף שהתקבל ממימוש הביטקוין. אירוע מכירת הביטקוין הוא אירוע מס, והפעולה תמוסה בגובה 25% מההפרש בין המחיר ששילמתם על הביטקוין למחיר בו מכרתם אותו.

אז איך חוסכים כסף?

נגיד שהיתה לכם אחזקה במטבע שעלה יפה, וממשתם אותה ברווח של 1000 שקל. לפי רשות המיסים אתם חייבים בתשלום מס של 250 ש"ח (25% מרווח של 1,000 שקל). כעת, עם הרווח וכסף פנוי נוסף – קניתם מטבע דיגיטלי אחר עם הרווחים והכסף הפנוי קניתם מטבע דיגיטלי אחר – לשם הדוגמא, נניח שקניתם ביטקוין, ב-3,000 שקל. אבל בשבועות לאחר הרכישה השוק ירד, והביטקוין שקניתם שווה רק 2,000 שקל.
בפניכם כמשקיעים מספר אפשרויות: אפשר למשל, להמשיך להחזיק בביטקוין, ולעשות hodel, אם אתם מאמינים שהשוק יתקן למעלה. אפשרות נוספת היא למכור את הביטקוין, ולרכוש מטבע דיגיטלי אחר, ולאחר מכן, למכור אותו ולחזור לקנות את הביטקוין.

מה קרה כאן בעצם?

מהאחזקה המוצלחת הראשונה הרווחתם 1,000 שקל, רווח שעליו צריך לשלם 250 של מס. מהאחזקה הפחות מוצלחת של הביטקוין, הפסדתם 1,000 שקל, וקיבלתם מגן מס של 250 שקל. בעצם יוצא שאתם לא צריכים לשלם מס על האחזקה המוצלחת.

התזמון הוא הכל

אחרי שקיבלתם את מגן המס, אתם יכולים להמשיך ב-hodl על הביטקוין עד שהוא יתקן כלפי מעלה. הפעולה הזו נקראת "קציר מס" והיא יכולה לחסוך לכם עשרות אלפי שקלים בשנה. כיצד? את הכסף שחסכתם בתשלום לרשות המיסים, ניתן להמשיך להשקיע – כיוון שהוא הון פנוי שלכם. לכן, גם אם הביטקוין יתקן ויעלה, ותצטרכו לשלם מס על הרווח שנוצר בהשקעה בביטקוין, למעשה קציר המס דוחה את תשלום המס ומאפשרת לתזמן אותו. דחיית תשלום המס מגדילה את ההון שיש לכם להשקעה.

כתבות נוספות בתחום:

crypto-tax-assessment
משקיעי קריפטו הפועלים כחוק ומדווחים למס הכנסה מוזמנים לעיתים לדיון שומה גם לאחר מספר שנים מהגשת הדו"ח. זומנתם לדיון שומה? אלו הסיב...
העברת כסף לבורסות זרות – איך עושים את זה בקלות ובלי בירוקרטיה?
משקיעים מקומיים המבקשים לקנות קריפטו בבורסות קריפטו בחו"ל כדי לחסוך בעמלות הקניה, נתקלים בחסימה של העברת הכספים אל הבורסות ובדרישת...
fiat-vs-crypto
במובנים רבים מטבעות דיגיטליים מהווים אלטרנטיבה לכסף הרגיל (כסף פיאט) ולמרכיבים כאלה ואחרים של מערכות פיננסיות מסורתיות. כסף פיאט ה...